Vissalade van zeebaars, zalm, tonijn en ei
voor 2 personen
Ingredienten
- 100 gr. zeebaars
- 50 gr. verse tonijn
- 50 gr. verse zalmmoot
- 300 gr. Romeinse sla
- 2 radijsjes
- 1 sjalotje
- 4 cherry tomaatjes
- 1 lente-ui
- 2 eetlepels olijf olie
- 1 eetlepel balsamico azijn
- 1 ei
- Zout
- Grove peper
Bereidingswijze
Was de sla en laat hem uitlekken of gebruik een sla centrifuge.
Ondertussen bak je de zeebaars op de huid p/m 2 min elke kant.
Snijd de tomaat in 4en, de sjalot in dunne ringetje, knip de lente-ui en de radijs in dunne plakjes.
Kook het ei in 4 min medium gaar.
Kruid de tonijn en zalm met zout en grove peper en bak deze op hoog vuur om en om bruin, zodat de kern nog rauw is.
Mix de olijfolie en de balsamico in een kommetje en breng het op smaak met zout en peper.
Serveren
Leg op de borden de Romeinse sla bladeren, sprenkel wat dressing erover.
Verdeel de tomaat, sjalot, ui en radijs over de sla.
Leg eerst de zeebaars op de sla, daarna de zalm en de tonijn.
Verdeel de tomaatjes over de sla.
Leg een half gepeld ei in het midden.